Catering 17 Artikelen

Andere interessante informatie

Verantwoorde catering in vier stappen

Gepubliceerd

21 Dec, 2018

Een van de duurzame manieren waarop KLM zich wil onderscheiden is met haar verantwoorde catering. Hierbij wordt gekozen voor diervriendelijke en fair-tradeproducten die zo min mogelijk impact op het milieu hebben. Neem bijvoorbeeld de dubbele sandwiches van QiZiNi die op de Europese-vluchten worden geserveerd.

  1. Biologisch brood
    Het brood wordt gebakken door de Nederlandse bakkerij Carl Siegert. Deze bakkerij maakt gebruik van zonne-energie voor de productie van haar biologische broodspecialiteiten en windenergie om de graanmolens van stroom te voorzien. Hiermee behoort Carl Siegert tot de top vijf van Nederlandse bedrijven met een gesloten energie- en productiecyclus. Vrijwel alle biologische granen zijn afkomstig van boeren die zich maximaal 200 km van de bakkerij bevinden. Ook de graanmolens bevinden zich binnen deze radius. Zo hoeven er relatief weinig kilometers voor het transport te worden gemaakt en is de oorsprong van het graan eenvoudig te controleren.
     
  2. Blije koeien
    We serveren twee soorten QiZiNi-kaassandwiches, met Beemsterkaas. Beemsterkaas wordt gemaakt door Cono Kaasmakers. Dit is een zuivelcoöperatie bestaande uit Noord-Hollandse melkveehouders die werken volgens het ‘Caring Dairy’-principe. Hun hele productieproces heeft tot doel de volledige keten - van koe tot kaas - duurzamer te maken. De koeien staan zoveel mogelijk buiten en tijdens de wintermaanden krijgen ze extra zorg. Volgens de boeren is dat omdat “blije koeien de beste melk geven”. Deze melk wordt op traditionele wijze geproduceerd in de groenste kaasfabriek van Nederland.
     
  3. Gezonde eieren
    De producten voor de ei- en kipsandwiches komen van Rondeel. Hier leven de kippen zoals ze dat van nature zouden doen. Ze kunnen scharrelen, een stofbad nemen en een beschutte plek vinden om te rusten en eieren te leggen. De Rondeel-kippen krijgen uitgebalanceerd voer dat voor 50% uit granen bestaat. Het soja in hun voer is verantwoord geproduceerd en voldoet aan de Basel-criteria voor een verantwoorde productie van soja. Na een paar seizoenen houden de kippen op Rondeel op met leggen en gaan ze met ‘pensioen’. Later zullen de legkippen voor het kippenvlees zorgen. De QiZiNi-kipsandwich die wordt geserveerd, is een uniek product dat exclusief voor KLM wordt bereid. Zowel de eieren als het kippenvlees van Rondeel hebben een driesterren Beter Leven-keurmerk, de hoogste certificering voor dierenwelzijn van de Nederlandse Dierenbescherming.
     
  4. Circulair systeem
    De sandwiches worden verpakt in FSC-gecertificeerd gerecycled karton. De bemanning help talle verpakkingen aan boord te scheiden. Na de vlucht worden alle ongeopende sandwiches door KLM Catering Services op Schiphol apart gehouden en gefermenteerd tot biogas. In de volledige productieketen van de dubbele sandwiches van QiZiNi wordt altijd gekozen voor oplossingen die het milieu en dierenwelzijn voorop stellen. Dit geldt voor logistiek, verpakking en ingrediënten.

Meer ideeën?
Add your voice to the conversation

Gepubliceerd

21 Aug, 2018

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Kip, msc, rondeel...

Gepubliceerd

13 Aug, 2013

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Boven