Milieu 82 Artikelen

Nieuwste CSR-rapport is uit

KLM STORY

Gepubliceerd

19 Mei, 2017

Air France KLM heeft het nieuwe CSR rapport gepubliceerd. In dit rapport staan de ontwikkelingen en resultaten op gebied van duurzaamheid van KLM en Air France over 2016.

Het rapport is volledig digitaal en biedt een korte introductievideo.

Hieronder een aantal voorbeelden van de behaalde resultaten uit dit rapport:

Biofuelvluchten vanuit Los Angeles

Sinds eind 2016 worden alle vluchten vanaf Los Angeles voor een periode van 3 jaar uitgevoerd met duurzame biobrandstof die is gemaakt van afgewerkt frituurvet. Los Angeles is de tweede luchthaven ter wereld die biobrandstof in het reguliere tankproces opneemt. Deze vluchten zijn mede mogelijk gemaakt door de partners in het KLM Corporate Biofuelprogramma.

Brandstofefficiëntie

Air France KLM heeft de CO2-emissie per passagier per km ten opzichte van 2011 verlaagd met 7%. Dit komt onder andere door vlootvernieuwing en operationele optimalisatie (gewichtsvermindering aan boord, optimale vliegroutes en optimale vliegprocedures).  Voor KLM ligt dit percentage iets hoger: 9%.

CO2ZERO wordt populairder

Het aantal passagiers dat deelneemt aan het CO2ZERO-programma is afgelopen jaar met 37% gestegen. Het bijeengebrachte geld wordt geïnvesteerd in projecten die ervoor zorgen dat families in onder andere Ghana houtskoolovens krijgen. Deze ovens zijn milieuvriendelijker omdat met de verbranding van houtskool minder CO2 wordt uitgestoten. Ook gaan ze indirect ontbossing tegen en verbeteren de lokale leefomstandigheden.  Inmiddels zijn sinds 2008, met de bijdrage via dit programma, 50.000 families voorzien van een houtskooloven.

Papierbesparing

De introductie van de Media App levert jaarlijks een besparing op van 21.000 kg papier. Dit zorgt voor gewichtsreductie aan boord, minder transportkosten en verkleint het afvalprobleem. KLM bespaart hiermee op jaarbasis 295.000 liter kerosine en 750 ton minder CO2-uitstoot. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 95 Nederlandse huishoudens.

Zichtbaarheid belangrijk

In de onlangs gehouden Rondetafelbijeenkomst werd duidelijk dat je als bedrijf niet om een duurzame bedrijfsvoering heen kunt. En dat het belangrijk is om financiële en maatschappelijke waarde te creëren voor omgeving, medewerkers en maatschappij. Dat Air France en KLM hun rol serieus nemen, is ook zichtbaar. We zijn al 12 jaar de nummer 1 airline op de Dow Jones Sustainability Index.

Klik hier voor het volledig digitale CSR rapport en onderaan staat de GRI tabel onderaan dit artikel. 

Downloads voor Nieuwste CSR-rapport is uit

Meer ideeën?
Add your voice to the conversation

Gepubliceerd

20 Mei, 2016

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

20 Dec, 2013

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Boven