Milieu 82 Artikelen

Met biobrandstof vanaf Los Angeles

Gepubliceerd

11 Okt, 2016

KLM gebruikt voor al haar vluchten vanaf Los Angeles de komende drie jaar duurzame biobrandstof. De biobrandstof wordt geproduceerd door de lokale biobrandstof-raffinaderij AltAir en geleverd door SkyNRG.

Los Angeles heeft als de tweede luchthaven ter wereld biobrandstof in het reguliere tankproces opgenomen. De luchthaven Gardermoen in Oslo had begin 2016 de primeur waarbij door KLM brandstof werd afgenomen en getankt voor een serie van ongeveer 80 vluchten.

Hoe wordt biobrandstof in Los Angeles getankt?

In Los Angeles komt biobrandstof rechtstreeks in opslagtanks van de luchthaven, waar ook de reguliere voorraad kerosine wordt opgeslagen. Door deze vermenging krijgen alle toestellen die brandstof tanken in Los Angeles een percentage biobrandstof. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot voor alle vluchten vanaf de luchthaven in Los Angeles.

Vermindering CO2-uitstoot

Op dit moment is de inzet van duurzame biobrandstof een van de meest effectieve manieren om CO2-uitstoot in de luchtvaart te verminderen. KLM koopt deze duurzame biobrandstof in samen met haar partners van het KLM Corporate BioFuel Programma. Vermindering van CO2-uitstoot mag daardoor worden toegerekend aan alle KLM-vluchten die vertrekken vanaf Los Angeles. Het vliegen met biobrandstof draagt bij aan KLM’s ambitie om in 2020 de CO2–uitstoot per passagier met 20% te verminderen, ten opzichte van 2011.

Unieke samenwerking

Dankzij de bedrijven die deelnemen aan het KLM Corporate BioFuel Programma is het mogelijk om deze constante productie van biofuel te stimuleren. Met dit programma leveren bedrijven een bijdrage aan de ontwikkelingen van vliegen met biobrandstof. Het prijsverschil tussen duurzame biobrandstof en traditionele kerosine wordt door de deelnemende bedrijven overbrugt. KLM gebruikt dit bedrag volledig voor de aankoop van deze duurzame biobrandstof, die twee keer zo duur is als kerosine. Partners van het KLM Corporate BioFuel Programma zijn ABN AMRO, Accenture, CBRE Global Investors, FMO, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Heineken, Loyens & Loeff, PGGM, Perfetti Van Melle en Schiphol Group.

Leverancier en producent biobrandstof

AltAir is producent en SkyNRG is de leverancier van deze duurzame biobrandstof in Los Angeles, waarvan de grondstof afgewerkt frituurvet is. AltAir levert als eerste en enige raffinaderij ter wereld een continue productie van biobrandstof voor vliegtuigen. Het is de eerste die op commerciële basis duurzame biobrandstof aan de luchtvaart levert.

KLM en duurzame biobrandstof

KLM mag zich, als pionier in het gebruik van duurzame biobrandstof, ‘Best in class’ noemen op het gebied van brandstof-efficiency. In 2011 heeft KLM de eerste commerciële vlucht met biobrandstof ter wereld uitgevoerd. Sinds deze vlucht naar Parijs zijn er diverse vluchten met duurzame biobrandstof uitgevoerd met verschillende type toestellen.

Meer ideeën?
Add your voice to the conversation

Gepubliceerd

13 Dec, 2018

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

21 Aug, 2018

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

1 Jun, 2018

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

17 Apr, 2018

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

17 Apr, 2018

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Boven